Inside The New Offices of Methods in London

Inside The New Offices of Methods in London

Methods, a digital company that offers digital transformation services for the UK public sector, hired interior design firm Dthree Studio to design their new office in London, England.

 

“Method’s brief balanced technical and functional needs across the two floors of Saffron House whilst promoting and elevating their culture and employee experience, which was to be achieved by intricate planning and a personal design identity . This developed into an environment that encouraged flexible working, collaboration and social interaction whilst having a professional yet dynamic aesthetic.

The space was created with a variety of functional areas each with their own unique details such as bespoke patterned acoustic panelling , library space with personal desktop lighting control , bespoke joinery all to promote certain behaviours, or way of working, whilst balancing the functional practicalities. The space is Silver SKA rated which had a heavy influence on the natural materials and textures throughout, as well as planned against the core principles of the WELL standard , which can be directly in the layout and usability of the space,” says Dthree Studio.

methods-london-office-1
Lobby
methods-london-office-2
Lobby
methods-london-office-4
Breakout space
methods-london-office-5
Collaborative space
methods-london-office-6
Phone booth
methods-london-office-7
Communal space
methods-london-office-8
Communal space / open-plan workspace
methods-london-office-9
Communal space
methods-london-office-10
Staircase
methods-london-office-13
Phone booth
methods-london-office-14
Lounge